zaterdag 2 oktober 2010

Gevel herstel

Vrijdag was een dag die letterlijk een hoop stof deed opwaaien. Het herstel van de voorgeven van mijn huis is begonnen. De eerste stap is het uitslijpen en -hakken van het oude voegwerk. En dat is nog een hele klus! De oude stenen zijn erg zacht, en het voegwerk is kei- en keihard. De voegslijpmeneer moet dus uiterst secuur te werk gaan. Uiteindelijk is hij een behoorlijk eind opgeschoten. Maandag worden de laatste voegen er uit geslepen, en dan gaan ze verder met de volgende stappen: Het aanstralen en herstellen van de betondelen, het reinigen van de gevel, wat schilderwerk en natuurlijk alles weer opnieuw voegen en de gevel hydrofoberen.

Als het goed is kan de gevel er dan weer een jaartje of 30 tegenaan. Ergens in de komende weken zal mijn dakgoot ook nog worden vervangen. Een duur grapje alles bij elkaar, maar het is nu eenmaal hard nodig.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, alles wat mooi en duurzaam is kost veel geld (bijna alles).Maar voor het geld ben je ook aardig de buurt aan het plagen, stof, stof, stof en nog eens stof. Pap

Hendrik zei

Klopt helemaal, ik heb alles op een ''nette'' manier laten maken maar je bent ook gelijk veel meer geld kwijt doe ik dus ook nooit meer.. Verder wel allemaal gelukt? Succes verder!