maandag 14 september 2009

Bierbrouw - deel 3 en de tweede deel 1



De flesjes abdijbier zijn na de tweede gisting ter rijping naar de kelder gebracht. Over een maand of twee weten we of ze ook echt gelukt zijn. Gisteren stond de tweede brouwronde op het programma. Het werd wel wat later dan gepland, want er was actie in de straat! Het verhaal is te lezen op de blog van medebrouwer HarmJob.

Later op de middag stonden we dan toch druk te mengen in het opnieuw ontsmette gistingsvat. Maar liefst 27 liter tripel moet het deze keer worden, met wat kleine aanpassingen in het recept om het biertje een wat meer kruidige bite te geven.

Ondanks dat het nu al een stuk geroutineerder ging dan twee weken geleden, ook nog een leerpuntje genoteerd: het warme water mag wel wat minder heet, zodat we niet zo lang hoeven te wachten tot het is afgekoeld.

Ik heb inmiddels begrepen dat er in de stad nog wat brouw-concurrentie bij komt met een musketier-thema. Ik ben erg benieuwd!

Geen opmerkingen: