donderdag 1 januari 2009

Pliesie!


Het is nieuwjaarsdag. Enkele buurtkids hebben gisteren hun rotjes niet helemaal opgekregen, en zijn nog even de laatste voorraad aan het wegwerken. Na een hele ochtend vegen om de troep van gisteren op te ruimen hebben ze best even wat plezier verdiend, en ze houden zich netjes aan de afspraak dat niet tegen huizen of in gangen wordt gegooid.

Dan stormt plots een withete #18 naar buiten. "Doe eens normaal man! Rot eens op met dat gegooi in de gang!", roept hij. Als de kinderen aangeven dat ze helemaal niets in de gang hebben gegooid begint hij te tieren dat ze een grote rotzooi in zijn gang hebben gemaakt, en dat ze zijn hele auto eronder hebben gegooid. Op zijn auto, die diep in de gang stond geparkeerd waardoor we de gang vanochtend niet konden vegen zitten inderdaad sporen van papier en as. Maar dat zit op 1 januari op alle auto's omdat dat in de oudejaarsnacht massaal uit de lucht komt vallen.

Het taalgebruik van #18 is ondertussen verre van netjes. Als #13 komt vragen wat er nu aan de hand is raast #18 onverminderd door. Wij zijn allemaal aso's die de kinderen niet goed opvoeden en hem heel veel overlast bezorgen. Na een paar minuutjes is het weer wat rustiger in de straat, tot ik 10 minuten later 2 politiedames voor mijn raam langs zie lopen. Even later bellen ze aan bij #13. Aan het gezicht van Buuf#13 kan ik zien dat zij zich ook afvraagt wat ze hier nu weer mee moet. Volgens mij hebben de politiedames ook wel wat beters te doen. Na een kort gesprekje komen ze nog even op #18 melden dat alles al is opgelost, en ze begeven zich naar de auto.

Over mij zijn door #18 geen verhalen opgehangen deze keer, getuige de vriendelijke glimlach die één van de agentes mij toewerpt als ze zich weer naar hun auto begeven.



Update: En later met zijn allen met de taxi thuisgebracht...

8 opmerkingen:

harm job zei

binnenkort schutting plaatsen? je kunt hulp genoeg krijgen van de buurmannen...
#18 is gewoon een grote sukkel!

Anoniem zei

Count me in.

Anoniem zei

ik zal er zijn!

Anoniem zei

koffievoorziening tijdens schuttingplaatsen is bij deze ook rond.
(ik snap je update niet helemaal...)

harm job zei

ja, vertel, welke taxiservice is dat? en wie werd er thuis gebracht? de sukkel van 18 of onze dierbare buurtjes van 13?

Anoniem zei

Heeey buur 16.
Erg lastig om je gezicht in de plooi te houden tegen de agenten als ze jou aan de overkant kiekjes ziet schieten. Maar ook wij hebben nu live ondervonden dat # 18 "niet goedwies" is.
De 2e foto is echter niet zijn schuld maar onze "schatjes" hadden rotzooi geschopt en werden netjes thuisgebracht! Maar goed.... we hebben weer stof om over te praten. By the way... ik lees iets over een schutting plaatsen? Wanneer, hoe laat ... wij houden vrij in onze agenda om te helpen...

harm job zei

Burgerlijk Wetboek 5 (BW5)
Artikel 46 | BW5, Boek 5, Titel 4
De eigenaar van een erf kan te allen tijde van de eigenaar van het aangrenzende erf vorderen dat op de grens van hun erven behoorlijk waarneembare afpalingstekens gesteld of de bestaande zo nodig vernieuwd worden. De eigenaars dragen in de kosten hiervan voor gelijke delen bij.

Anoniem zei

Burgerlijk Wetboek 7 (BWB7).
Artikel 1 / BWB7, Boek 7, Titel 1.
Éénieder die welkander op eigen initiatief op de hoogte stelt van enig artikel opgenomen in Burgerlijk Wetboek 5 met als doel genoegdoening van persoonlijke wraakgevoelens van welke oorsprong ook, is vervolgens verplicht, en zal dan ook worden gehouden aan het vervullen van de plicht, zijn of haar overbuurman en/of overbuurvrouw woonachtig op nummer 11 in dezelfde straat waarin deze of gene woonachtig is, te voorzien van één autowasbeurt uit te voeren na éérstvolgende jaarwisseling. Het niet nakomen van voorgenoemde verplichting zal voor de delinquent nader te omschrijven gevolgen* hebben.

*Het nader omschrijven van deze gevolgen zal als burgerplicht worden opgedragen aan voorgenoemde bewoner van nummer 11 in voorgenoemde straat.