maandag 19 november 2007

Kerstkitch, Oosterik style





18 November alweer. De goedheiligman is inmiddels in het land aangekomen. Je zou dus een hoop sinterklaas sfeer verwachten. Niets is minder waar: Al sinds de maand oktober staan met name de tuincentra helemaal bol van de kerstsfeer. Bij de intratuin heb ik nog een sinterklaashoekje kunnen ontdekken, maar bij Oosterik is het kerst, kerst en nog eens kerst. Beter gezegd: kitch, kitch en nog eens kitch.

Vorig jaar keek ik al mijn ogen uit, en afgelopen zondag was het niet anders. Vanwege de drukte stonden er niet alleen verkeersregelaars bij het parkeerterrein, maar ook bij de roltrap naar boven. Eenmaal boven werden we geconfronteerd met een ware vloedgolf aan muzikale Charles Dickens tafereeltjes, zingende kerstbomen, bewegende kerst- en sneeuwmannen in de categorie groot-groter-grootst en stelletjes die arm in arm romantisch naar deze bewegende stukken plastic met stof staan te kijken alsof het iets heel bijzonders is.

De conslusie is duidelijk: voor de allerergste kerst-kitch-freakshow moet je ook dit jaar weer bij Oosterik zijn. Volgend jaar zelfde tijd?

1 opmerking:

harm job zei

ik ben al weer begonnen met het verzamelen van kerstliedjes, erg en mooi. jij ook?