donderdag 22 november 2007

Currywurst vergleich

In de koeling bij de K+K lachen de verpakte kant-en-klaar curryworsten me toe. Ik kan uiteindelijk de verleiding niet meer weerstaan, en besluit 2 soorten mee te nemen voor een vergelijkende test.


Als eerste is de Curryking aan de beurt. Opvallend is dat er apart specialgewürz bij wordt geleverd, en ook nog een origineel houten vorkje. Tijdens het opwarmen in de magnetron komt de geur in ieder geval al goed los, en de smaak is lekker pittig. Jammer dat de worst zelf wat zacht aandoet, en de classificering "Bratwurst" eigenlijk niet waard is.


Als tweede de Currykompel. Geen zakje met kruiden of vorkje deze keer. Aan de verpakking gezien richt de fabrikant van deze worst zich duidelijk op een jonger publiek, en dat is aan de smaak te merken. Niets van kruidig of pittig te bekennen. Het doet allemaal een beetje flauw aan. De worst lijkt in eerste instantie wat steviger dan bij de king, maar dat is bij lange na niet voldoende om het gebrek aan smaak te compenseren.

De Curryking komt dus als glansrijke winnaar uit deze tweestrijd, en ik heb zo'n vermoeden dat deze gekruide jongens in de toekomst steeds vaker in onze koelkast te vinden zullen zijn.

1 opmerking:

harm job zei

koelkasten bedoel je...