vrijdag 20 maart 2009

KS goes wireless


"Hé wat een verrassing!", roept voormalig buuf Krattenstapelaar als ze de deur open doet. Ze is duidelijk niet op de hoogte van de afspraak die ik met haar wederhelft heb gemaakt om zijn computerprobleem op te lossen. Als ze hem belt om te zeggen dat Computerservice Mr. T-REX is gearriveerd blijk dat Krattenstapelaar het zelf ook glad was vergeten.

We hebben de tijd maar gebruikt om even het nieuwe stulpje te bekijken en alvast een eerste witbiertje naar binnen te klokken (Echt waar! een sixpack voor maar €2,99!). Later komt voormalig buurman Krattenstapelaar zelf de kamer binnen wandelen. Hij blijkt een aantal problemen al opgelost te hebben, maar weet nog niet helemaal zeker of zijn draadloze netwerk wel veilig is. Hij dacht zelf van wel, want hij had ergens een key ingevuld.

Bij controle blijkt het netwerk helemaal open te staan. Zo kwam ik dus zeker niet voor niets, en ik heb de zaak snel op de juiste manier ingesteld. Sinds gisteravond kunnen de krattenstapelaartjes veilig internetten via hun eigen WPA/AES encrypted wireless Krattenstapelaar netwerk.

3 opmerkingen:

harm job zei

Jaja, die Krattenstapelaars. Niet alleen dezelfde laptop, maar ook dezelfde router. Piece'o'cake voor Mr. T-Rex dus!

Anoniem zei

1,99 was het vandaag!

enne nogmaals dank!

harm job zei

Smaakte goed btw, kreeg gister tijdens bliksembezoek blikje in mijn fietsshirt gestopt. Heb het thuis heerlijk verorbert...