maandag 12 mei 2008

Moederdag





Aan onze moeders hebben we grotendeels al ons geluk uit onze jeugd te danken. Ze hebben ons gevormd tot wie we zijn, en ons leven verrijkt met een flinke dosis onvoorwaardelijke liefde. Eigenlijk zou het dus elke dag moederdag moeten zijn, maar wij zuinige hollanders doen het maar één keer per jaar.

We proberen er dan wel een speciale dag van te maken, en gisteren was dat geen moeilijke opgave. Het weer was zoals al de hele week fantastisch, en een beter cadeau dan dat kun je moeders natuurlijk niet geven.

Wiefke en ik begonnen met een bezoek aan Mummy en Daddy T-REX in de ochtend om meteen de grasmat te kunnen bewonderen. Voor zover er al van een grasmat gesproken kan worden tenminste, want de grond in hun tuin blijkt ook nu weer erg vegetatieonvriendelijk. Daddy T-REX zou dezelfde dag nog wat kunstmest bij ons komen halen om het gras van wat voeding te voorzien.

In de middag zijn Wiefke en ik richting Wiefkepappa en Wiefkemamma gefietst. Daar hebben we de rest van de middag vertoefd onder de partytent (vanwege een ware regen aan allerhande plantaardig en dierlijk spul vanuit de berkebomen). Neefje heeft kort geleden besloten dat hij zo snel mogelijk wil leren lopen, dus we mochten elkaar afwisselen in een ware coaching-ploegendienst om hem bij zijn eerste stapjes te ondersteunen.

Bij thuiskomst aan het begin van de avond ontstond er tussen ons en HarmJob nog een kort maar hevig watergevecht. Aan beide kanten van de schutting zijn de soldaten van nieuwe bewapening voorzien, dus het werd een gevecht van Supersoaker en Waterwarrior Pirahna tegen Double-beam soaker en d'Oale Fietspomp. Er werd vanwege de warmte al snel besloten tot een wapenstilstand, waarna de vrede werd gesloten met ondersteuning van een vredespijp in de vorm van enkele grote glazen bier en rosé.

Eigenlijk best jammer dat ik dinsdag weer moet werken...

Geen opmerkingen: