zaterdag 23 februari 2008

Pliesie!

Politie is de stad zie ik wel vaker op een zaterdagavond, maar 6 busjes vol ME-ers in vol tenue met helm, schild en wapenstok wil meestal zeggen dat er best wat aan de hand is.

Terwijl Wiefke en ik net als veel anderen staan te kijken op gepaste afstand, zien we hoe diverse kroegen stelselmatig door een groepje mannen met helm en stok worden gecontroleerd. Al die tijd mag er niemand in of uit, en de omgeving wordt efficient afgeschermd met behulp van twee erg enthousiaste politiehonden. Wiefke was van die keffers niet echt gecharmeerd, dus wij hebben maar niet geprobeerd door deze barricade heen te lopen.

Ondertussen staan een hoop mensen te bellen met vrienden die binnen in de kroeg zitten en nog niet weg mogen, en uit de woorden maak ik op dat het (hoe kan het ook anders) zou gaan om voetbalvolk dat zich weer eens niet weet te gedragen.

De politie is niet van plan deze gasten te laten gaan. Dat blijkt ook wel uit de heli die, waarschijnlijk uitgerust met infraroodcamera, continu vanuit de lucht de omgeving aan het verkennen is.

Best een spectaculair einde van een middagje stad-met-eten.

Geen opmerkingen: