zondag 17 februari 2008

Gulyas leves




Bij de verhuizing van Wiefke waren we het recept kwijtgeraakt, maar met dank aan eigenaar (en kok) Ed van camping Oazis Tanya is het recept weer in ons bezit gekomen. Hoog tijd om dit taritioneel Zuid-Hongaarse gerecht eens zelf te gaan bereiden.

Na de nodige voorbereidingen ging rond een uur of drie het varkensvet met de uitjes in de pan, en even later kon het rundvlees beginnen aan een lang traject van pruttelen, pruttelen en nog eens pruttelen onder een dikke laag zoete paprikapoeder uit het mekka van de hongaarse paprika. Na een paar uur pruttelen en bereiden was de dikke maaltijdsoep klaar om getest te worden. Proefkonijnen Crysis en Teddybeer waren inmiddels gearriveerd en vol verwachting namen we plaats aan tafel.

De volgende keer zal ik wel iets minder komijn moeten gebruiken, en ook met de (hete) paprikapasta was ik een beetje uitgeschoten. Maar al met al was de soep aardig gelukt en zeker voor herhaling vatbaar. Tijd om het op een iets warmere dag in de buitenketel te proberen.

1 opmerking:

harm job zei

meer proefkonijnen nodig?