donderdag 27 augustus 2009

Speakerjacht - deel 1



Heel veel meubilair is bij ons aan vernieuwing toe. Na de TV een nieuw kastje als TV meubel, er zijn nieuwe wandkasten besteld en de oude Technics 5.1 receiver is inmiddels vervangen door een Denon avr-1910. Omdat mijn huidige model-nachtkastje-zelfbouw speakers echt niet meer voldoen, en omdat luidsprekers een belangrijk onderdeel van je meubilair zijn, hebben Wiefke en ik besloten om bij de herinrichting ook op luidsprekerjacht te gaan.

Na veel vooronderzoek op internet hebben we gisteren de eerste luistersessie gedaan. Het gaat er immers om dat de speakers voor ons het mooiste klinken. Omdat we muziek belangrijker vinden dan film richten we ons eerst op goede frontspeakers.


Als eerste is de PSB Imagine T aan de beurt. Op het uiterlijk en de afwerking worden we meteen een beetje verliefd. Wat een prachtig ding is dit, vooral met het front er af. Het geluid is ook fantastisch. We hebben geen enkel moment het idee dat de muziek uit de luidsprekers komt. De muziek is er gewoon.


Als tweede ook nog even luisteren naar de Focal Chrous 716W special edition. Ik had veel goede recensies gelezen over het geluid, maar vergeleken bij de PSB's vallen deze luidsprekers in het niet. Ze zijn ook wel wat goedkoper, maar Wiefke en ik waren beide niet onder de indruk. En omdat het oog ook wat wil zijn deze eigenlijk best lelijke speakers definitief afgevallen.

Vanavond staat een tweede sessie ingepland, om de luidsprekers van Rogers aan de tand te voelen.

1 opmerking:

Sander zei

Die PSB luidsprekers zien er inderdaad goed uit! ben zelf ook wat research aan het doen - ga ze binnenkort ook maar eens ergens luisteren na je beschrijving :)